Gaat of wilt u samenwonen?

Gaat of wilt u samenwonen?

Indien men wenst te gaan samenwonen is het raadzaam om een samenlevingscontract op te stellen. In dit contract regelt men hoofdzakelijk het volgende: de eigendom van de inboedel goederen.

Men kan gezamenlijk inboedelgoederen hebben, maar het kan ook zijn dat men graag bepaalde goederen privé wil houden, hiervan zal een lijst moeten worden gemaakt, zodat te bewijzen valt, van wie de goederen zijn als partijen uit elkaar gaan; de aanwijzing van de partner voor het nabestaande pensioen; de betaling van de huishoudkosten;
meestal naar evenredigheid van inkomsten; een verblijvensbeding, waarin geregeld wordt dat de bij overlijden van één van de partners, de goederen die men gezamenlijk heeft, geheel eigendom worden van de langstlevende partner en; de wijze van ontbinden van het samenlevingscontract. Vanaf 2010, zal een samenlevingscontract nodig zijn opdat men voor de belastingdienst als fiscaalpartner wordt aangemerkt.

Op die manier kunnen de aftrekbare kosten, zoals hypotheekrente, van het hoogste inkomen worden afgetrokken en genereert men het meeste belastingvoordeel. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend een afspraak met ons kantoor maken van ongeveer een half uur, voor een kosteloos oriënterend gesprek.